Školske sestre franjevke

„Sunce“ obasjalo novu crkvu

U župnoj crkvi  Majke Božje Lurdske u Zagrebu održan je 26. prosinca tradicionalni božićni koncert župnog Dječjeg zbora Sunce. Publika, koju su mahom činile majke, očevi, sestre, braća, bake, djedovi i ostala rodbina članica i članova Zbora, ali i ostali puk koji je, znajući da ih čeka nezaboravno glazbeno iskustvo, ostao na koncertu nakon večernje svete mise, doista je uživao u milozvučnim zvucima zbora koji je i ove godine pripremila i gotovo do savršenstva uvježbala strpljiva i predana voditeljica, s. Željka Čeko.

Premda je koncert tradicionalan i svake se godine održava 26. prosinca, ovaj je bio poseban po prostoru u kojemu je održan. Naime, prvi su put djeca nastupila u novoizgrađenoj crkvi (sazdanoj na postojećim temeljima) koja svojom veličanstvenošću i akustikom nudi savršenu pozadinu za ovakve glazbene događaje, a i prostornost daje priliku svakome željnome skladnoga zvuka božićnih skladbi da nazoči ovakvom događaju.

Koncert je sadržavao izvedbe tradicionalnih, ali i modernijih božićnih pjesama te recital za koji je tekst napisao fra Jakov Bubalo, a glazbu Mario Nardelli. Zbor kao cjelina zvuči vrlo skladno, a posebnu mu draž daje mnoštvo izvrsnih solista, pjevača i čitača.

Cjelokupnom zvučnom dojmu pridonijeli su i glazbenici koji su prekrasno pratili sve dječje izvedbe te nekolicina odraslih pjevača, očeva djece iz Zbora. Time je pokazano zajedništvo i podrška svih generacija i svih nas koji sudjelujemo u odgoju djece, a jedino tako može se iznjedriti ovakav veličanstveni glazbeni događaj.

Pljesak koji se neprekidno orio crkvom te riječi zahvale i pohvale na veličanstvenoj izvedbi koje je na kraju uputio župnik fra Tino Labrović, dovoljan su pokazatelj koliko su nam užitka i nadahnuća pružili najmlađi u ovo slavljeničko vrijeme. Uz ovakvu djecu, njihove strpljive roditelje i ustrajnost njihove voditeljice, naša će crkva uvijek sjati novim sjajem.

Nikolina Baletić