Apostolske djelatnosti

Vjerski odgoj mladeži i odraslih

Ja sam Put, Istina i Život. (Iv 14,6)

Osim rada s mladima preko župskog i školskog vjeronauka, sestre su prigodnim duhovnim obnovama, prvotno samo djevojkama a kasnije i mladićima, nastojale pridonijeti produbljenju njihova vjerskog znanja i duhovnog iskustva. Prvi susret s djevojkama takve vrste bio je na Lovretu 1979. godine.

Sekcija za apostolat mladeži provincijskog Vijeća za apostolat planira i organizira susrete duhovnih obnova za mlade koji se održavaju u našim zajednicama i u župama. Također se organiziraju duhovne obnove za članove crkvenih zborova koje vode naše sestre, za roditelje djece u našim Vrtićima, za djelatnike u našim ustanovama i slično.

Osim stjecanja duhovnog iskustva, sestre nastoje mladima predočiti ljepotu i bogatstvo posvećenog života. Sukladno odluci provincijskog kapitula 2016. godine povjerenstvo Dođi i vidi organizira susrete kojima život i karizmu školske sestre franjevke pokušava na poseban način približiti mladima.

Buđenju novih zvanja pridonosi svaka sestra koja svojim životom i vlastitim primjerom svjedoči smisao posvećenog poziva u redovničkom staležu. Svaka sestra je odgovorna za nova zvanja, a svaka zajednica skladnim unutarnjim odnosima i vedrim raspoloženjem stvara prikladno ozračje za prihvaćanje novih zvanja (Statut Provincije, čl. 70).