Školske sestre franjevke

“Naš Božić” dječjeg zbora Sunce u kapeli Majke Božje Lurdske u Zagrebu

Sinoć, na blagdan Svete obitelji i sv. Stjepana, tradicionalno su naša srca ugrijali milozvučni glasovi djece članova dječjeg zbora Sunce, pod vodstvom s. Željke Čeko. U ovim teškim i nesvakidašnjim vremenima duh Božića pronio se zagrebačkom kapelom Majke Božje Lurdske, razgalivši brojnu publiku koja je došla uživati u recitalu pomno i strpljivo pripremljenom za vrhunac proslave ovih divnih blagdana.

Recitalom „Naš Božić“, za koji je tekst napisala s. Judita Čovo, zbor i pripovjedači uz sjajnu glazbenu pratnju publiku su odveli na put u davnu prošlost, u daleki Betlehem, među pastire, k Mariji i Josipu, osjećajući njihove brige i patnju, ali i utjehu, nadu i optimizam jer su svi dočekali Spasitelja svijeta. Tako su probudili nadu i u sadašnjosti, jer i nama je Spasitelj stigao; proslavili smo Njegov rođendan zahvalni što je uvijek s nama, što nas nikada ne napušta i što imamo ovu divnu djecu da nam to, čak i kada mi stariji pokleknemo, osvijeste svojim vedrim, čarobnim i zadivljujućim pjevanjem.

Koliko li se sjajnih solista izredalo na sinoćnjem koncertu! Koliko izvrsnih recitatora! Koliko li je bilo sklada među svim zborskim glasovima i svim dionicama! Riječi u recitalu kažu:  „Čudesno rođenje toga Djeteta probudilo je svemir i Zemlju, ljude i životinje, snježne oblake i gorske vrhove; iznjedrilo čudesnu simfoniju Neba i Zemlje.“ Upravo se to dogodilo sinoć. 

A iza svega stoji požrtvovan, neumoran i strpljiv rad njihove dugogodišnje voditeljice, sestre Željke, kojoj je na kraju recitala posebno čestitao i župnik fra Tino Labrović, od srca zahvalivši svim sudionicima. Ne smijemo zaboraviti predanost i marljivost djece koja su svoje slobodno vrijeme, pa čak i neke druge aktivnosti, zadnjih dana podredila svome zboru koji ih oblikuje ne samo kao pjevače, nego i kao ljude i vjernike.

Gromoglasan aplauz na kraju koncerta dovoljno kazuje o oduševljenju svih nazočnih onime što su imali priliku slušati i svatko za sebe, u nutrini svoga srca, doživjeti i osjetiti. Zato svi s radošću iščekujemo svaki novi nastup ovoga sjajnoga zbora, ponosni i zahvalni da imamo priliku biti roditeljska podrška našim malim pjevačima.

Nikolina Baletić