Školske sestre franjevke

Upoznati Kralja koji dolazi

U subotu, 16. prosinca članovi i prijatelji Udruge mladih Isus je put okupili su se u toplom i njima dragom samostanu školskih sestara na Lovretu kako bi se duhovno pripravili za skorašnje slavlje Rođenja Gospodnjega. Cilj susreta kojeg je animirala s. Darija Bota bio je usmjeren prema boljem upoznavanju Isusa Krista, našeg Otkupitelja i Spasitelja, njegove poniznosti, milosrđa i žrtve koju je podnio kako bi svaka osoba u sveobuhvatnoj ljudskoj povijesti bila spašena.  

Sudionici su potaknuti da oslobode svoje srce i duh, dušu i um od svih nevaljanosti kako bi sam Isus prigodom blagdana Božića  našao  u nama toplo i ugodno prebivalište. Bdjeti nam je nad našim životima kako bismo, odričući se gijeha, s Isusom življeli svoju svakodnevnicu u radosti, ljubavi, dobroti i miru. Na taj način naš će život biti usmjeren i dobru našeg bližnjega  i društva u kojem živimo u vremenu u koje nas je providnost Božja postavila.

Nakon kateheze bila je prigoda za svetu ispovijed, a potom i euharistijsko slavlje koje je u samostanskoj kapeli predvodio don Vedran Torić. Nakon duhovne okrjepe, u našoj smo samostanskoj dvorani, uz ugodno druženje, okrijepili i naša tijela.

Na kraju su svi sudionici, radosni, zahvalni i obogaćeni, jedni drugima i svim ljudima dobre volje izrazili svoje iskrene želju: Na dobro vam došlo Kristovo porođenje i obilje vam Božjeg blagoslova u novoj 2024. godini!

s. Darija Bota