Školske sestre franjevke

Susret s dobročiniteljima u Zadru

Uoči svetkovine Duhova, 18. svibnja 2024. godine, u našem samostanu u Arbanasima upriličen je susret s dobročiniteljima Misije u DR Kongo. Susret je započeo svečanim euharistijskim slavljem koje je predvodio predstojnik Povjerenstva za misije, ekumenizam i međureligijski dijalog Zadarske nadbiskupije don Jerko Vuleta u koncelebraciji sa župnikom Župe Gospe Loretske don Matom Kujundžićem i bolničkim kapelanom u Zadru don Šimom Zubovićem. Govoreći o važnosti misijskog poslanja Crkve, don Jerko je istaknuo požrtvovnost sestara koje su tijekom polustoljetnog djelovanja u Kongu, oslanjajući se na Božju providnost, znale pretrpjeti sve kušnje i ostati vjerne Gospodinu služeći mu u najsiromašnijima. Svečanosti euharistijskog slavlja, skladnim pjevanjem, doprinio je Zbor lovretskih sestara pod ravnanjem s. Mirje Tabak.

Nakon svete mise, uslijedio je prigodni program za prijatelje i dobročinitelje Misije u samostanskoj dvorani. Pola stoljeća života i djelovanja sestara u Kongu predstavila je misionarka s. Mirabilis Višić. Uz najvažnije podatke o povijesti i djelatnostima u Misiji mogla se čuti i pokoja, uvijek zanimljiva, anegdota iz suživota sestara s kongoanskim narodom.

Prigodnu riječ dobročiniteljima uputila je i provincijska predstojnica s. Lidija Bernardica Matijević, zahvalivši na njihovoj velikodušnosti bez koje djelovanje sestara u Kongu ne bi bilo moguće. Glazbeni nastup mališana Dječjeg vrtića Jordanovac i tradicionalne kongoanske pjesme u izvedbi s. Theresitte Nshbole Mufuliru i s. Gisele Chiruza Bachiyunjuze oduševili su i razveselili sve prisutne.

Susret je završio ugodnim druženjem uz prigodni domjenak.