Školske sestre franjevke

Što da uzvratim Gospodinu za sve što mi je učinio?

 

Na blagdan sv. Klare Asiške, nas pet dosadašnjih novakinja u DR Kongu položilo je svoje prve redovničke zavjete u Družbi Školskih sestara franjevaka Krista Kralja. Zahvaljujemo Gospodinu za ovaj milosni, za nas tako poseban dan.

Zahvaljujemo i našim sestrama koje su nam omogućile da se za ovaj osobiti događaj duhovno pripremimo. Poslije obavljenih duhovnih vježbi sa sestrama u Luhwinji, sestre su nam organizirale dvodnevni seminar na temu Kako živjeti redovničke zavjete po primjeru svetog Franje Asiškog? kojeg je predvodio fra Gabriel Mushagalusa, OFM. Uoči našeg redovničkog zavjetovanja, kako bismo se što bolje duhovno pripravile, u duhovnom centru Amani imale smo dan pustinje, vrijeme povlačenja i intenzivne osobne molitve.

Svečano euharistijsko slavlje na dan zavjetovanja slavljeno je u velikoj kapeli isusovačkog kolegija Alfajiri. Misno slavlje predvodio je, u koncelebraciji s dvadesetak svećenika,  Raymond Kongolo, DI, župnik naše Župe svetog Petra Klavera u Ngubi i izaslanik nadbiskupa Bukavua. U svečanoj procesiji bile smo u pratnji naših roditelja i sestara, a na proziv odgojiteljice pristupile smo oltaru u pratnji roditelja koji su nas tim činom  dopratili i predali zajednici i Crkvi. Odgovor svake od nas Zvao si me Gospodine, evo me označio je našu spremnost i odvažnost da pristupimo i Njemu služimo. Za svaku od nas posebno dirljivo je bilo izricanje obrasca zavjetovanja za što smo se spremale meditirajući i produbljujući značenje svake njegove riječi. U slobodi i smirenosti, nas tri sestre izgovorile smo ovaj obrazac na francuskom, a dvije sestre na mashi jeziku. Božja prisutnost je ispunjala naše srce radošću i milošću koja je ozarila naša lica nekom posebnom ljepotom. Cijelo misno slavlje, liturgijska čitanja, prostor kapele, zbor… sve je bilo lijepo pripremljeno te su svi prisutni mogli radosno sudjelovati u ovom svečanom misnom slavlju.

Poslije euharistije nastavili smo slavlje svečanim ručkom zajedno s našim obiteljima i uzvanicima u župnoj dvorani Bakanja. Zahvaljujući trudu sestara dvorana je za ovu prigodu bila svečano uređena. Naši roditelji i prisutni članovi obitelji su bili presretni i ispunjeni ponosom. Posebnost našeg zavjetovanja bila je i prisutnost naše provincijske predstojnice, s. Lidije Bernardice Matijević koja je u ime zajednice primila naše zavjete.

Neka je zauvijek slavljen Bog za milost našeg posvećenja po redovničkim zavjetima.

                                                                       s. Edithe Bwemere i s. Catherine Bulangalire