Školske sestre franjevke

S dobročiniteljima u Zagrebu

Treći u nizu susreta s dobročiniteljima misijskog djelovanja naših sestara na afričkom kontinentu upriličen je u subotu 25. svibnja 2024. u Zagrebu, u samostanu na Jordanovcu.

Povezanost s Afrikom okupila je prisutne, a susret je realiziran u tri dijela: euharistijskim slavljem, prigodnim programom i zajedničkim druženjem uz prigodni domjenak.

Euharistijskim slavljem predsjedao je vlč. Odilon-Gbènoukpo Singbo, beninski svećenik, teolog i duhovni pisac, na službi u Zagrebačkoj nadbiskupiji, u suslavlju s drugim svećenicima – prijateljima zajednice Školskih sestara franjevki.

Bogu se zahvalilo za obilje blagoslova, providonosni put, odaziv i spremnost služenja sestara misonarki te dobrotu dobrih ljudi. Sve zajedno ustrajno i požrtvovno vodilo je Jubileju koji u ovoj godini obilježavamo.

Zbor Lovretskih sestara pod ravnanjem s. Mirje Tabak, uz orguljsku pratnju s. Lidije Bernardice Matijević i klarinetsku pratnju gospođe Marije Župić Bošnjak, doprinio je dostojanstvu i ljepoti liturgijskog slavlja.

U prigodnom programu koji je animirala s. Jelena Lončar, predstavljeni su život i djelovanje sestara od dolaska u DR Kongo 1974. do danas.  O suživotu s kongoanskim narodom u ime sestara misionarki posvjedočile su s. Mirabilis Višić i s. Blaženka Barun, a izvedbom tradicionalnih pjesama, dašak duha svoga naroda, unijele su s. Teresitte Nshbole Mufuliru i s. Gisele Chiruza Bachiyunjuze, na oduševljenje svih prisutnih.

Dobročiniteljima se zaključno obratila s. Lidija Bernardica Matijević, provincijska predstojnica. Zahvalila je za njihovu velikodušnost i nesebičnost darivanja u minulih 50 godina, istaknuvši da su zajedno s nama gradili Misiju kakvu danas imamo.

Brojna lica plemenitih ljudi zračila su radošću, a ugodno druženje za obiteljskim stolom potrajalo je do kasnih popodnevnih sati.

Zahvalnost neka nam bude i ostane način življenja.