Školske sestre franjevke

Posjet generalnog ministra Reda Manje Braće franjevačkoj obitelji u DR Kongu

 

Generalni ministar Reda Manje Braće, OFM, fra Massiomo Fusarelli, u pratnji generalnog definitora i zamjenika provincijala Franjevačke provincije svetog Benedikta Afričkog posjetio je 3. veljače franjevačku braću u DR Kongu. U večernjim satima doputovao je u Nyantende gdje su ga dočekali članovi franjevačke obitelji iz Bukavua i Nyantendea. Svečani doček upriličen je u zajednici franjevačke braće i kući odgoja. Nakon izraza dobrodošlice i pozdrava uputili smo se u samostansku kapelu, gdje je ministar svima nama udijelio svečani blagoslov u ime našeg serafskog oca svetog Franje Asiškog.

U nedjelju, 4. veljače, cijela franjevačka obitelj sudjelovala je na misnom slavlju nakon kojeg je upriličen zajednički susret. Tom prigodom ministar nas je potaknuo na suodgovornost i življenje Evanđelja koji je osnova svega Franjinog Pravila.

U poslijepodnevnim satima preselili smo se u veliku školsku dvoranu u Srednjoj školi sv. Ante Padovanskog gdje je u čast ministra izveden prigodan kulturni program u kojem su sudjelovali: župni zbor mladih, djeca iz grupe Kizito-Anuarite, učenice Srednje škole te postulanti franjevačke braće. Franjevačka obitelj predala je posjetiteljima, u znak zahvalnosti, simbolične poklone. Dan je zaključen posjetom ocu nadbiskupu Francoisu Xavieru Maroyiu. Sutradan su posjetitelji otputovali za Gomu odakle će nastaviti njihovo putovanje u druge dijelove DR Konga.

Zahvaljujemo dragom Bogu za sve ove čudesne trenutke  življenja franjevačkog zajedništva.

s. Espérance Casinga