Školske sestre franjevke

Posjet dubrovačkog biskupa sestrama u Sigurati

 

Panta rei – govorili su stari Grci želeći naglasiti kako sve u životu teče, mijenja se i prolazi. Životni putevi su nepredvidivi: neki odvode nas, a neke biramo i tražimo sami.

Tako je, u nedjelju 18. lipnja, put do naše male zajednice sestara u Sigurati našao dubrovački biskup mons. Roko Glasnović u pratnji generalnog vikara Dubrovačke biskupije don Ivice Pervana. Prvi je to posjet dubrovačkog biskupa mons. Glasnovića našoj zajednici.

U obilasku Muzeja i crkve Preobraženja Gospodinova (Transfiguratio Domini) dragi su nam gosti ostali zadivljeni kulturnim i duhovnim blagom koje je u ovom samostanu stoljećima njegovano i sačuvano.

Nakon obilaska druženje smo nastavili u sestrinskom blagovalištu gdje smo u radosnom ozračju izmijenili različita iskustva iz osobnog i zajedničkog života. Druženje smo završili uživajući u predivnom pogledu na Grad koji se pruža s naše samostanske terase.

Vjerujemo kako briga našeg duhovnog pastira za povjereno mu stado neće izostati te će ovakvih susreta, na slavu Božju i korist ljudima, biti još.

s. Marislava Samardžić