Školske sestre franjevke

Radosno obilježavanje prisutnosti sestara u Župi Mater Dei

Jedan je dan kod Gospodina kao tisuću godina, a tisuću godina kao jedan dan, mudro nas poučava biblijski pisac. Ono što je bilo važno, oduvijek i danas, jest da onaj tko povjeri Gospodinu svoje dane, živi u miru. Bili oni kratki ili brojni, u Njegovom se krilu osjeća sigurnim.

Važno je ovo ponavljati i danas dok na svoj način obilježavamo svoju prisutnost u DR Kongu. Naime, nalazimo se u jubilarnoj, pedestoj godini našeg djelovanja u ovoj dalekoj zemlji ispod ekvatora. Kao što je poznato naše prve sestre s Lovreta došle su u Kongo, tadašnji Zair, u Nadbiskupiju Bukavu u rujnu 1974. godine.

Među aktivnostima predviđenim za ovu jubilarnu godinu je i obilježavanje naše prisutnosti u župama gdje živimo i radimo. Tako smo u nedjelju 14. siječnja animirale župno liturgijsko slavlje u Župi Mater Dei u Bukavuu-Muhungu.

Župa koja je nekad bila predgrađe grada Bukavua, osnovana je 1. siječnja 2004, a samo pet mjeseci poslije, u svibnju iste godine, u ovom dijelu grada osnovana  je i naša zajednica. Župnik je u propovijedi zahvalio sestrama za život, rad, suradnju u ovoj Župi i cijeloj  Nadbiskupiji. Čestitao nam je naš jubilej, a mi smo s puno ljubavi, lijepo i jednostavno animirale svetu misu pjevanjem i čitanjem liturgijskih čitanja te prinosom euharistijskih darova i svijeća koje smo same napravile… sve to u svečanoj procesiji uz pjesmu.  

U ranim popodnevnim satima imale smo susret sa mladima na temu Mladi i ekologija. Također, upriličile smo i zajednički objed u našoj sestrinskoj zajednici u Muhunguu. Svi smo bili zadovoljni i zahvalni Gospodinu za sve Njegove darove jer bez Njega ne možemo ništa. On neka bude proslavljen našim životom i radom.

s. Mirabilis Višić