Školske sestre franjevke

Naš Božić

 

Dočekali smo i radosno proslavili još jedan Božić, otvorenih i veselih srdaca, radosnih grla, uz pjesmu, ljubav i zajedništvo. Svi želimo da ti osjećaji veselja potraju što duže, a za to se svake godine pobrine Dječji zbor „Sunce“ Župe Majke Božje Lurdske.

Upravo zbog njega u našoj se Župi blagdan svetoga Stjepana s posebnom radošću iščekuje. Zašto? Zato šte se već tradicionalno, dugi niz godina, upravo na taj datum održava koncert ovoga dječjega zbora koji vodi s. Željka Čeko, ove godine pod nazivom “Naš Božić”.

Svake godine uz vrlo ozbiljne pripreme s. Željka osmisli program i uvježba zbor koji postavlja vrlo visoke standarde kvalitete izvedbe. Ni ovoga puta nisu razočarali, štoviše, čini s da su bili još bolji (ako je to uopće moguće). Izveli su recital za koji je tekst napisala s. Judita Čovo, a u kojemu su se jednako uspješno i vrlo uvjerljivo izmjenjivali odrasli čitači: Lucija Bulum, Ivan Baletić i Vjeran Magjarević te mali pjevači i recitatori. Kao uvijek, zbor izvrsno zvuči kao cjelina, vrlo skladno i vrlo muzikalno, a dodatnu draž daju mali solisti koji svojim izvedbama najčešće izmame uzdahe publike.

No nisu samo uzdasi bili izmamljeni; publika je na kraju koncerta pljeskala uistinu dugo i vrlo srdačno. Kako je u riječima zahvale na samom kraju rekao župnik fra Ante Bešlić, cijelu večer iz svih je lica isijavao ponos: i iz lica izvođača i iz lica mnogobrojne publike i iz lica najzaslužnije i najponosnije, s. Željke.

Kao mnogih godina dosad, da nastup bude što svečaniji i što ljepši pomogli su glazbenici: Estera Čelan, Jelena Očasić, Damian Čizmek, Klara Čelan i Maja Jazvinšćak Jembrek kojima je župnik posebno zahvalio.

Na kraju, nakon zajednički otpjevane pjesme Narodi nam se, uslijedilo je opušteno druženje i čašćenje izvođača i brojnih posjetitelja u župnoj dvorani.

Bio je ovo uistinu osunčan Božić, ne samo meteorološki, nego je u srcima svih sinoć u našoj crkvi sjalo božićno „Sunce“ čijem sjaju pridonose naši maleni. Hvala im.

Nikolina Baletić