Školske sestre franjevke

Hodočašće mladih u Međugorje

U jutarnjim satima, 11. svibnja, tridesetak mladih iz Splita pod duhovnim vodstvom s. Marije Matanović uputilo se u Međugorje. U mjesecu svibnju posvećenom našoj Nebeskoj Majci ovim smo hodočašćem htjeli iskazati pobožnost prema Kraljici Mira ali i isprositi potrebne milosti. Po dolasku u Međugorje popeli smo se na Podbrdo – mjesto Marijina ukazanja gdje smo zajednički molili krunicu. Nakon osobne molitve pred Gospinim kipom spustili smo se u tišini osluškujući svetopisamske riječi koje je svatko osobno dobio. Bez molitve i tišine ne može se čuti Božji glas, stoga smo pokušali ući u svoje srce i osluhnuti Božju volju za naš život. U popodnevnom dijelu programa obišli smo Muzej o Međugorju gdje smo se upoznali s poviješću ovog mjesta.

Posjetili smo i Majčino selo gdje su mladi mogli vidjeti kako žive djeca bez roditeljske skrbi, a tu je bila i duhovna obnova koju je animirao p. Sebastijan Šujević i Alan Hržica. Nakon duhovne obnove mladima su srca bila ispunjena velikom radošću. I da bi radost bila potpuna naše hodočašće smo završili svetom misom, a mnogi su iskoristili i prigodu za svetu ispovijed. Duhovno osnaženi, s radošću na licu, vratili smo se ujedinjeni u molitvi i zajedništvu te obogaćeni novim poznanstvima. Bilo je lijepo čuti od sudionika zahvalnost zbog hodočašća i svjedočanstvo o milostima koje su već taj dan primili.

Bogu hvala na svemu što čini i što mogu Njemu služiti djelujući među mladima i naviještajući Božju ljubav onima koji Boga zaista traže.

 

s. Marija Matanović