Školske sestre franjevke

Devetnica Gospi od Zdravlja na Dobrome

Za proslavu svoje nebeske zaštitnice župljani Župe Gospe od Zdravlja na Dobrome pripremaju se, i ove godine, molitvom. Šestog dana devetnice, 17. studenoga prije večernje svete mise,  naše sestre predvodile su, u zajedništvu sa župljanima, molitvu krunice, a svečanosti euharistijskog slavlja koje je predvodio fra Ante Akrap u koncelebraciji s fra Kristijanom Stipanovićem, župnikom Župe Gospe od Zdravlja, doprinio je skladnim pjevanjem Zbor lovretskih sestara pod ravnanjem s. Mirje Tabak.

Govoreći o vječnoj potrazi čovjeka za smislom i ostvarenjem vlastitog poslanja fra Ante je naglasio potrebu jasne opredjeljenosti za Isusa Krista, jedinog spasitelja čovjeka. U neizvjesnostima života usuditi se biti mudar,  hrabro govoriti i djelovati u evanđeoskom duhu, put je koji nas, unatoč neugodnostima, u konačnici vodi u zajedništvo s Bogom. Na tom putu potrebni smo uzora, a najizvrsniji je naša nebeska Majka.

Do posljednjeg mjesta ispunjena crkva posvjedočila je i ovaj put kako je i čovjek današnjeg vremena, na svom putu traženja, u dobroj Majci s Dobroga našao vjernu suputnicu i zagovornicu, utjehu svojim žalostima i lijek svojim bolestima.