Školske sestre franjevke

Božić, Božić, aleluja!

U  dječjem vrtiću „Jordanovac“- podružnica Zadar 15. prosinca organizirana je božićna priredba na kojoj su sudjelovala djeca iz obje odgojne skupine vrtića. Priredba  je bila tematski usmjerena prema Svetoj Obitelji noseći u ovom predblagdanskom vremenu duboku poruku o važnosti obitelji i zajedništva.

Na samom početku priredbe sve prisutne, u do posljednjem mjesta ispunjenoj dvorani,  oduševili su mališani svojim plesnim koreografijama dok je najveće iznenađenje bio nastup predškolaca. Svojom glumom u predstavi “Tri božićna pisma” predškolci su cijeloj priredbi udahnuli poseban božićni duh.

Važnu ulogu u priredbi imale su i majke djece. Zajedno s djecom izvele su prekrasne recitacije unoseći posebnu toplinu u prostor i rasplamsavajući blagdanski duh među prisutnima.  Osim plesnih izvedbi i recitacija u priredbi je sudjelovala i publika koja je, radosno pjevajući, stvarala atmosferu božićne radosti i međusobne povezanosti.

Na samom kraju, djeca su uzela poklone i svoja pisma Isusu koja su, zajedno s roditeljima, izradila na našoj božićnoj radionici.

Ova je priredba u našem vrtiću na sve prisutne ostavila snažan dojam te još jednom pokazala kako djeca svojom jednostavnošću lako dopiru do srca ljudi. Vjerujemo da su, prenoseći poruku ljubavi, i ovom priredbom  potaknula na izgradnju čvršćeg međusobnog zajedništva na koje smo u ovom posebnom božićnom vremenu osobito pozvani. 

odgojiteljica Nataša Mance