Školske sestre franjevke

Susret vrhovne predstojnice s. Veronike Verbič s mons. Zdenkom Križićem

Susret splitsko-makarskog nadbiskupa i metropolita Zdenka Križića i vrhovne predstojnice Školskih sestara franjevaka Krista Kralja s. Veronike Verbič, upriličen je u utorak, 22. listopada 2024., u Nadbiskupskom Ordinarijatu u Splitu.

Predstojnica Verbič posjetila je nadbiskupa Križića u pratnji provincijske predstojnice s. Lidije Bernardice Matijević u sklopu svoje kanonske vizitacije zajednicama školskih sestara franjevakiau Splitsko-makarskoj nadbiskupiji gdje je već pohodila samostane sestara u Glagoljaškoj ulici u Splitu, na splitskom Dobrom, u Kaštel Lukšiću i u Sinju a preostaje joj još pohoditi zajednicu na splitskom Lovretu, kao provincijskom središtu, i zajednicu u Imotskom. Predstojnica pohodi redovničke zajednice Splitske provincije u Republici Hrvatskoj od 3. listopada do svetkovine Krista Kralja, 24. studenoga. Za vrijeme vizitacije s. Veronika osobno razgovara sa svakom sestrom, upoznaje zajednicu, apostolat i ustanove u kojima sestre rade.

Predstojnica Verbič upoznala je oca nadbiskupa s trenutnim stanjem u zajednicama Školskih sestara franjevki Krista Kralja u Hrvatskoj, a nadbiskup Križić joj je zahvalio za djelovanje sestara i poželio im mnogo uspjeha i Božjeg blagoslova u daljnjem radu.

preuzeto s. www.smn.hr