Školske sestre franjevke

Ulazak u novicijat

Po povratku s praznika koje smo provele u  svojim obiteljima nas pet postulantkinja započele smo s pripremama za ulazak u novicijat. Kao dio pripreme  6. kolovoza imali smo pouku koju  je predvodio fra Joseph Bienvenu, ofm. Središte našeg razmišljanja bila je tema Biti novakinja nasljedujući Krista po primjeru sv. Franje Asiškog u Družbi školskih sestara franjevaka Krista Kralja. Voditelj i naša odgojiteljica s. Samuela Šimunović predstavili su nam godinu novicijata naglašavajući važnost i posebnost ove odgojne etape u odnosu na druge. Novakinje polako uče o redovničkom životu ali se istovremeno i provjerava njihova motivacija koja bi se trebala produbljivati molitvom i životom u zajednici. Kako bismo se što bolje pripremile i sabrale dan uoči početka novicijata imale smo dan molitve koji smo provele u duhovnom centru “Amani”.

Naš ulazak u godinu kušnje je upriličen za vrijeme molitve Prve večernje blagdana sv. Klare, 10 kolovoza. Pozdravivši nas, sestra s. Françoise Balibuno Ciza, povjerenica sestara u Misiji, ukratko nam je predstavila ovu odgojnu etapu. Kao znak pripadnosti našoj Družbi prozvala nas je našim redovničkim imenom i  zaodjenula nas križem Družbe te nas povjerila odgojiteljici novakinja s. Samueli Šimunović.

Poslije molitve radost smo živjele u pjesmi i plesu s postulantkinjama i sestrama. I mada su sve bile zauzete pripremama za sutrašnje slavlje redovničkih zavjeta, ipak se našlo se vremena i za našu radost.

Zahvaljujemo dragom Bogu za ovu milost i polažemo u Njegove ruke naš odgoj kako bi On nastavio svoje djelo koje je započeo u nama. Zahvaljujemo  svim sestrama koje su nas pratile tijekom godine postulature koju smo upravo završili, a posebno hvala našoj odgojiteljici, s. Samueli. Zahvaljujemo provincijskoj predstojnici s. Lidiji Bernardici Matijević i njenom Vijeću na povjerenju koje su nam iskazale odobrivši nam ulazak u novicijat. U našim molitvama sve vas Bogu prikazujemo.

Mir i dobro.

s. Jeanne d’Arc Asifiwe Musemakweli