Školske sestre franjevke

Slavlje doživotnih zavjeta

Mi, sestre Antoinette Mapendo, Pascasie Nsimire i Anny Furaha, od srca zahvalne Gospodinu koji nas je pozvao u ovu redovničku obitelj Školskih sestara franjevaka Krista Kralja položile smo svoje doživotne zavjete na blagdan Nevine dječice, 28. prosinca 2022. godine. Svečano misno slavlje tijekom kojeg smo izrekle svoje konačno „da“ Gospodinu u župnoj crkvi Župe Naše Gospe od Konga u Nyantendeu  predvodio je biskupski vikar, otac Floribert Bashimbe uz koncelebraciju još 27 svećenika i služenje 2 đakona.

Za nas je bio to dan radosti, slavlja i zahvalnosti Gospodinu koji nas je pozvao da mu posvetimo život slijedeći primjer našeg Oca Franje Asiškog i naše utemeljiteljice s. Margarite Pucher.

Svjesne smo kako je put pred nam još dug kako i kaže sv. Pavao: „Braćo, ja nipošto ne smatrma da sam već dohvato. Jedno samo: što je za mnom zaboravljam, za onim što je preda mnom prežem, k cilju hitim, k nagradi višnjeg poziva Božjeg u Kristu Isusu“ (Fil 3,13-14). Na tom putu računamo s darom milosti Božje, koja neka nas nastavi voditi kako bismo Mu mogle biti vjerne cijelog svog života.

Isto tako, molimo Boga da naša zajednica obiluje novim duhovnim zvanjima kako bismo zajedno mogle biti sol i svjetlost svijeta.

s. Pascasie Nsimire i s. Anny Furaha