Školske sestre franjevke

Rane svetog Franje i prvi zavjeti

Hvaljen budi, Gospodine moj, stoput, milijun puta… za ovaj dan, za ovaj život, za poziv redovnički i franjevački! Jest, dostojan si svake hvale i slave! Naša zajednica u Misiji, Provincija, Družba postala je bogatija za dvije mlade sestre koje su na blagdan Rana sv. oca Franje, 17. rujna, položile svoje prve zavjete. Skromno, jednostavno i lijepo.

Misa je počela u 10.30 sati u isusovačkom kolegiju Alfajiri u Bukavu-Ngubi gdje smo u procesiji do vrata velike kapele dopratile s. Bernardine Ntamungo i Edith Rhumukuze. Pred vratima Božjeg hrama njih, njihove roditelje i cijelu redovničku zajednicu blagoslovio je generalni vikar nadbiskupije, koji je potom u pratnji brojnih svećenika, njih 17, predslavio svečano euharistijsko slavlje.

Pjevao je naš zbor a to znači, mi sestre s našim podmlatkom. Netko je rekao da je lijepo vidjeti da nisi sam, da ima onih koji su u hodu ispred tebe i onih koji te slijede. Naše dvije novo-zavjetovane sestre su sretne da im u hodu prethodi još 11 sestara s privremenim i 17 s doživotnim zavjetima, koje im pokazuju put, a slijede ih tri novakinje i sedam postulantkinja. 

Poslije mise ugostile smo sudionike u našoj zajednici u Bukavu-Ngubi.

s. Mirabilis Višić