Školske sestre franjevke

Proslava svetkovine Presvetog Srca Isusova i jubileja redovničkog života

Na svetkovinu Presvetog Srca Isusova, 24. lipnja, patrona naše Provincije, u provincijskom središtu u Splitu na Lovretu proslavljene su 70., 60., 50. i 25. obljetnice redovništa naših sestara. Svečano misno slavlje predslavio je mons. Dražen Kutleša, splitsko-makarski nadbiskup u koncelebraciji s još osam svećenika. U prigodnoj homiliji naglasio je osobnu narav ljubavi Srca Isusova prema svakome od nas. Za razliku od ljudske ljubavi, Božja ljubav prema čovjeku nema granica, a njegovo Srce, puno razumijevanja za naša lutanja, neumorno traži izgubljene. 

Svečanoj proslavi obljetnica prethodila je duhovna priprema za jubilantkinje u Zadru u trajanju od četiri dana. Voditelj p. Nikola Stanković (DI) naglasio je potrebu temeljite obnove zdanja naših duša koja se, ukoliko se o njima ne vodi briga, neminovno urušavaju. Poznato je da kuća u kojoj nitko ne stanuje brže propada od one koja je pod stalnim nadzorom. Kršćanska kuća u kojoj ne stanuje molitva, brzo će izgubiti stabilnost, a kršćanin svoje kršćansko i ljudsko obličje.

Nakon euharistijske gozbe proslava obljetnica redovničkog života nastavila se za zajedničkim stolom u samostanskoj blagovaonici uz prigodni program kroz sliku, riječ i pjesmu. Nemoguće je opisati bogatstvo života onih koji, odgovarajući na otajstveni Božji poziv, tako dugo služe Bogu, Crkvi i ljudima. No, ono što se nije moglo izreći prelilo se u zahvalnost  i duboku radost zbog dobra koje nam je Bog kroz živote ovih sestara podario.