Školske sestre franjevke

Početak postulature

Pred moj ulazak u postulaturu, novu etapu mog redovničkog hoda, sestre i kandidatkinje iz zajednice u Muhungu su me dopratile 8. kolovoza u moju novu zajednicu Nguba gdje su me sestre srdačno dočekale.

Početak postulature je upriličen tijekom molitve Srednjeg časa 10. kolovoza, uoči blagdana svete Klare Asiške. S. Françoise Balibuno Ciza, povjerenica sestara u Misiji, me je obilježila  simbolom Tau u znak pripadanja Kristu i velikoj franjevačkoj obitelji. Tau je za našeg oca Franju imao posebno značenje; bio mu je najdraži znak i služio mu je kao potpis u njegovim pismima. Tau za njega predstavlja sigurnost u spasenje, simbol obraćenja i potpunog odricanja od sebe; znak dobrote i ljubavi Božje, ali istovremeno i znak savršenog služenja braći. Ovim predstavljanjem znaka s. Françoise me potakla da živim ove vrijednosti i u odgojnoj etapi postulature. Poslije molitve uslijedio je svečani sestrinski ručak.

Veliko hvala dragom Bogu na najvećem daru, daru života ali i na daru duhovnog poziva i velikim milostima kojima nas  na putu našeg posvećenja obasipa.

Pascaline Bulonza Mugaruka