Školske sestre franjevke

Obnova zavjeta s. Theresitte Nshobole Mufuliru i s. Giséle Chiruza Bachiyunjuze

Na blagdan sv. Dominika, 08. kolovoza, za vrijeme jutarnjeg euharistijskog slavlja u samostanskoj kapeli na Lovretu obnovile smo svoje redovničke zavjete. Obnova zavjeta je još jedan važan korak na putu našeg redovničkog predanja Gospodinu za koji smo se pripremale dvodnevnom duhovnom obnovom razmatrajući Božju riječ i razmišljajući o temeljima duhovnog života kroz evanđeosku sliku trsa i loze (Iv 15, 5-17). Jedino ostajući čvrsto oslonjene na Krista možemo donositi plodove, vršiti volju Božju i napredovati na putu svetosti čiji je izvor sam Krist.

Naša povezanost s Kristom hrani se molitvom, sakramentalnim životom, razmatranjem Božje riječi, dobrim djelima i životom u međusobnoj ljubavi s bližnjima. Kako bi duhovno rasli važno je i iskreno spoznati sebe, prepoznati svoje kvalitete i svoje nedostatke te znati kako oprostiti sebi i ponuditi oprost drugima. To nas oslobađa i pomaže nam živjeti kao djeca Oca koji je sama ljubav i milosrđe.

Zahvaljujemo sestrama koje su nas pratile svojim molitvama i svojom pažnjom učinile da na ovaj poseban dan iskusimo ljepotu redovničkog  zajedništva. Iznad svega zahvaljujemo Bogu koji nas na ovom putu posvećenja neprestano obasiplje svojom milošću. Hvala mu uvijeke!

                                                                                  s. Theresitte Nshobole Mufuliru i

                                                                                   s. Giséle Chiruza Bachiyunjuze