Školske sestre franjevke

Kanonski pohod Vrhovne predstojnice

U franjevačkom duhu pohoda zajednicama, naša vrhovna predstojnica s. Klara Šimunović započela je kanonski pohod sestrama u Misiji DR Kongo. Nakon dugog putovanja zrakoplovom do Gome i brodom uzduž lijepog jezera Kivu sretno je, na blagdan Male Gospe, stigla u Bukavu u našu zajednicu u Ngubi. Poslije srdačnog dočeka slavile smo euharistiju s nakanom za dobre i plodonosne sestrinske susrete. Time smo zaokružile našu duhovnu pripremu za ovaj pohod, tijekom koje smo u svim zajednicama molile franjevačku molitvu o potpunom prepuštanju Božjoj volji. Tema kanonskog pohoda vrhovne predstojnice je u skladu s aktualnošću Crkve i naše Misije „Sestrinsko zajedništvu u duhu sinodalnosti“.

Već drugi dan nakon dolaska slijedilo je novo putovanje s. Klare, ali sada putom punim rupa i blata, do naše zajednice u Luhwinji, u susret sestrama i vjernicima te brdovite župe u kojoj su naše sestre prije četrdeset i osam godina započele svoje misijsko djelovanje u Africi.

Svaki pohod naših predstojnica nama u Misiji je silno važan i poseban, drugačiji. Ali ovaj nam je još posebniji i srcu miliji zbog jednog značajnog događaja. Naime, Vrhovna predstojnica će o blagdanu Svetog Oca Franje, ako Bog da, sa sestrama određenima za novu zajednicu u župi Rwanyena, biskupija Kabale, otvoriti novu misijsku postaju i utemeljiti novu redovničku kuću u Ugandi.

U godini 100. obljetnice utemeljenja Provincije Presvetog Srca Isusova zajednica se odlučila na ovaj iskorak širenja svoga misijskog poslanja i izvan granica DR Konga.

Duh franjevačke jednostavnosti i redovničkog sestrinstva neka nas vodi u sagledavanju našeg življenja i poslanja u otvorenosti novome.

                                                                                                              s. Samuela Šimunović