Školske sestre franjevke

Euharistijsko slavlje i zaziv Duha Svetoga za početak nove školske godine

Euharistijsko slavlje i zaziv Duha Svetoga povodom početka nove školske 2023./2024. godine u Domaćinskoj školi Cinyabuguma koju vode naše sestre u DR Kongu, slavljeno je 16. listopada u samostanskoj kapeli sestrinske zajednice u Ngubi, Bukavu. U slavlju koje je predvodio fra Diodonné Kakule, OFM, sudjelovali su nastavnici i polaznici Škole. Učenici Škole svojim su skladnim i dobro pripremljenim pjevanjem animirali liturgijsko slavlje. Sami su pripremili i molitvu vjernika.

U propovijedi nas je fra Diodonné posjetio da smo svi mi poslani svojim životom i radom naviještati spasenje braći i sestrama. U razgovoru s djecom produbio je i samo značenje naziva naše Škole – Cinyabuguma (zajedništvo). Bitne značajke zajedništva su: međusobna sestrinska i bratska ljubav, međusobna pomoć, molitva jednog za drugog, uzajamno hrabrenje i pomoć u poteškoćama… Lijepo je bilo vidjeti kako su sami učenici svojim odgovorima nadopunjavali pouku svećenika. Na kraju misnog slavlja svećenik je blagoslovio sve učenike koji su s velikim poštovanjem primili svaku kap blagoslovljene vode.

Ovo  euharistijsko slavlje kojim je obilježen početak nove školske godine bilo je, ujedno, i prvo misno slavlje fra Diodonéa u našoj samostanskoj kapeli nakon svećeničkog ređenja u srpnju ove godine. Time je radost ovog euharistijskog slavlja za sve nas bila još i veća, a i ponos djece koja su imala priliku primiti blagoslov podijeljen od jednog mladomisnika bio je velik.

Neka nas milost Duha Svetog vodi i pomogne nam rasti u znanju i mudrosti.

                                                                       s. Bernadette Nsimire