Školske sestre franjevke

Dodjela diploma

Akademska godina 2020./21. je uslijed pandemije koronavirusa svugdje u svijetu, pa i u DR Kongo, bila organizirana uz velike napore. Bogu hvala, iako uz poteškoće, zaključena je početkom mjeseca studenoga a ne krajem srpnja kako je uobičajeno.

Na našu veliku radost s. Seraphine Fazila je u Bukavuu na Višoj školi za obiteljski pastoral završila trogodišnje školovanje, smjer Informatika i upravljanje ljudskim resursima. Položivši sve ispite i odradivši praksu te napisavši diplomski rad Informatizacija u procesu zapošljavanja u javnoj zdravstvenoj instituciji: slučaj u državnoj bolnici Ifendula u Luhwinji, obukla je svečanu studentsku togu.

Dodjela diploma upriličena je dana 6. studenoga u prostoru Fakulteta za obiteljski pastoral. Svečanost je počela euharistijskim slavljem koje je predvodio mons. Sebastian Moyengo, biskup Biskupije Uvira, odgovoran za školstvo u crkvenim ustanovama na razni Nadbiskupije Bukavu. Poslije mise slijedila je dodjela diploma. Sestre iz naših zajednica u Misiji su s radošću i ponosom pratile s. Seraphinu u danu svečanom za nju i zajednicu. Nadamo se da će joj sve naučeno znatno pomoći u zahtjevnom vođenju bolnice Ifendula u Luhwinja. Neka je Bogu hvala i slava!

s. Samuela Šimunović