Školske sestre franjevke

Bog sam hita da nas spasi

U ugodnom prostoru samostana časnih sestara u subotu 10. prosinca u popodnevnim satima s. Karolina Bašić održala je duhovnu obnovu za vjernike župe Trpanj. Okosnica duhovne obnove bila su čitanja 3. nedjelje došašća po modelu Lectio divina, a misao vodilja je uzeta iz teksta proroka Izaije – Bog sam hita da nas spasi

Sestra Karolina je pitala sudionice koja su im očekivanja i motivi dolaska na duhovnu obnovu, a odgovori su manje više bili slični: susret s Bogom kroz njegovu riječ kao i međusobno druženje.

Zatim nas je s. Karolina upoznala s načinom kako se obavlja Lectio divina te kako je svaka  etapa važna. Svaki pročitani tekst smo zajedno analizirale uz pomoć tumačenja s. Karoline. Potom smo se svaka, uz opuštajuću glazbu, zadržala na ponuđenim tekstovima primjenjujući ih na svoj život. Iznijele smo svoje doživljaje biblijskih tekstova, ono što nas se najviše dojmilo, što nas je posebno dotaknulo. Sve smo se složile i zaključile kako je u svim životnim prilikama veoma važna strpljivost kako naglašava sv. Jakov u svojoj poslanici. A da bi imali strpljivosti uvelike pomaže vjera u Gospodina koji je uvijek uz nas i uza sve one koji ga žele u svom životu. Vjera daje tako potrebnu snagu da se izdrže sve životne nedaće. Zato, ne bojimo se, nego s Gospodinom nastavljamo hrabro dalje. To smo iznijele u molitvi upućujući Bogu hvale i zahvale što je uvijek na djelu da nas spasi na način samo njemu znan.

Duhovnu obnovu smo zaključile liturgijskom molitvom I. večernje 3. nedjelje došašća u samostanskoj kapeli zajedno sa sestrama. Druženje smo nastavile u opuštenom ozračju male sestrinske trpanjske zajednice.

Sudionice ove duhovne obnove su zahvalne sestrama za ovaj susret s nadom da ćemo se i dalje družiti na ovakav način.

Nada Ivanković