Školske sestre franjevke

Početak postulature u Misiji u DR Kongu

Srpanj i kolovoz redovito obiluju događajima u našim zajednicama u Misiji u DR Kongu. Život je organiziran u ritmu promjena etapa redovničkog odgoja naših odgajanica. Ove smo godine na poseban način iskusile milost Božjeg blagoslova i sestrinskog zajedništva. Živjele smo radost zlatnog jubileja Misije, polaganja doživotnih i prvih te obnove privremenih redovničkih zavjeta naših sestara. Sve ove velike svečanosti zaključile smo, u jednostavnosti i radosti, obredom primanja naše dosadašnje kandidatkinje u odgojno razdoblje postulature.

U sestrinskoj kapeli u zajednici u Ngubi u Bukavuu, 8. kolovoza ove godine, tijekom molitve Srednjeg časa poticajnim riječima i “oblačenjem” Franjinog znaka Tau vrhovna predstojnica naše Družbe s. Veronika Verbič primila je odgajanicu Madeleine Aline Byamungu u postulaturu. Ovaj je čin ujedno bio i zaključak kanonskog pohoda vrhovne predstojnice našoj Misiji.

Odaziv Bogu i nastojanje oko vršenja Njegove volje nama redovnicima dar je i zadatak. Stoga nam je i ovaj početak postulature radost i ohrabrenje u življenju redovništva i franjevaštva.

s. Samuela Šimunović